HUOM! Mikäli et vielä ole tunnistautunut pankkitunnuksillasi siirry tästä tunnistautumiseen.

Lainaehdot

Alla määritellään ne ehdot, joilla Oy MR Capital Ab (luotonantaja) myöntää mrcredit.fi-pikalainan (Mr Credit) sitä hakevalle henkilölle (lainanhakija). Lainan voi saada Suomen kansalainen, joka on täyttänyt 18 vuotta ja jolla ei ole luottohäiriömerkintää ja jolla on julkinen matkapuhelinliittymä. Laina on henkilökohtainen. Luotonantaja tarkistaa luottotiedot Asiakastieto Oy:stä, henkilötiedot väestötietojärjestelmästä ja tekee tarvittavat muut tarkistukset, jonka jälkeen antaa luottopäätöksen tekstiviestinä. Lainanhakijan nimen tulee olla virallinen, väestörekisterissä oleva nimi, ja sen pitää täsmätä puhelinoperaattorille rekisteröidyn nimen ja osoitteen kanssa. Moniosaisissa nimissä tulee käyttää väestörekisterissä olevaa muotoa. Lähiosoitteen tulee olla vakituinen, virallinen väestörekisterissä listattu osoite Suomessa. Luotonantajalla on oikeus harkintansa mukaan ja erityistä syytä ilmoittamatta olla kokonaan myöntämättä pikalainaa. Lainanhakija ilmoittaa ymmärtävänsä, että on hakemassa pikalainaa ja lähettäessään hakemusviestin antaa suostumuksensa henkilöluottotietojen tarkistukseen ja mahdollisesti perintätoimistoissa sekä muissa pikaluottoyrityksissä olevien toimeksiantotietojen tarkastamiseen henkilötietolain perusteella. Uutta pikalainaa voit hakea, kun vanha laina on maksettu kokonaisuudessaan. Pikalaina on tarkoitettu vain tilapäiseen rahoitustarpeeseen.

Luoton hakeminen

Pikavipin hakeminen tapahtuu tekstiviestillä, nettihakemuksella tai muulla luotonantajan hyväksymällä ja esittämällä tavalla. Palvelu toimii seuraavien teleoperaattorien liittymistä: TeliaSonera, Elisa, DNA, Kolumbus, Saunalahti ja Tele Finland. Luoton hakeminen tapahtuu lähettämällä hakijan sähköpostiosoite tekstiviestillä numeroon 17100 (viesti on ilmainen). Viestin muoto on MRSP sahko.posti@osoite.fi. Luoton hakija saa sähköpostiosoitteeseensa tällöin nämä sopimusehdot.

Jos otat Mr Creditin kautta ensimmäisen pikavippisi tai olet vanha asiakas etkä ole tunnistautunut luotettavasti, täytyy sinun aina tunnistautua pankkiverkkotunnuksillasi.

Sopimusehtoihin tutumisen jälkeen luottohakemus lähetetään tekstiviestillä numeroon 17100 (1,90 e/viesti). Viestin muoto on MR TILAUSNIMI SALASANASI. SALASANA on sama kuin minkä olet valinnut tunnistautumisen jälkeen ja jota myös käytät kirjautuessasi verkkohakemukseen henkilötunnuksellasi. Mikäli viestissä ei löydy kaikkia tarvittavia tietoja tai tiedot ovat väärässä järjestyksessä tai muuten virheelliset, hakemus hylätään.

Luoton hakija saa puhelimeensa tekstiviestin luoton hyväksymisestä tai hylkäämisestä. Luotonhakijan on hyväksymisviestin saatuaan hyväksyttävä luoton sopimusehdot 3 tunnin kuluessa lähettämällä tekstiviesti MROK numeroon 17100 (1,90 e/viesti). Hakijan tulee tutustua tarkasti näihin ehtoihin ja sitoutua noudattamaan niitä. Tarkoituksella virheellisten tai muiden kuin omien tietojen antaminen luottohakemukseen on rikos.

Sähköinen lasku

Mikäli haluat pikavippilaskusi sähköisessä muodossa paperilaskun sijasta, ole hyvä ja tee ilmainen Netposti-sopimus osoitteessa www.posti.fi/netposti ja valitse lähettäjäluettelosta lähettäjäksi MR Capital Oy. Näin saat laskusi Netpostilaatikkoosi ja ilmoituksen tästä sähköpostiisi.

HUOM!

Jälkikäteen et enää voi saada laskua sähköpostiin.

Eräpäivänsiirto

Voit hakea viikon lisää maksuaikaa laskullesi lähettämällä tekstiviestin MRSIIRTO numeroon 17100. Viestin hinta on 5 euroa ja se laskutetaan puhelinlaskussasi. Viesti tulee lähettää samasta puhelinliittymästä kuin mistä lainaa on haettu. Eräpäivän siirron voit tehdä yhden kerran 7 päivän pituisena ja sen voi tehdä vain ennen laskun eräpäivää. Monieräisissä lainoissa eräpäivän siirto kohdistuu laskuun, jonka eräpäivä on lähinnä seuraavana. Mikäli siirtohakemus on lähetetty eräpäivän jälkeen, ei eräpäivän siirtoa tehdä. Eräpäivän siirrosta sinulle ei tule uutta laskua vaan saat vahvistuksen tekstiviestillä: "Laskun eräpäivää on nyt siirretty 7 päivää eteenpäin. Huomioithan, että laskua ei voi siirtää enää toista kertaa." Mikäli takaisinmaksu eräpäivän siirron jälkeen ei kirjaudu uutena eräpäivänä, lähetetään asiakkaalle maksumuistutuslasku 5 euroa/kpl ja viivästyneeltä ajalta korkolain 4.2.§:n mukaista viivätyskorkoa uudesta eräpäivästä maksupäivään asti.

Puhelinliittymät

Lainaa voi hakea kaikista julkisista liittymistä, jonka perusteella luotonantaja voi tarkistaa luotonhakijan luottotiedot yms. Siksi emme voi myöntää lainaa niille, joilla on prepaid- , yritys- tai salainen liittymä.

Pikalainojen suuruudet ja kulut ja KSL:n mukainen vuosikorko

Lainasumma on 20 - 500 euroa. Ensimmäinen lainasumma on aina 20 euroa. Luottoraja nousee portaittain ajallaan maksettujen lainojen jälkeen seuraavasti: 20, 50, 100, 150, 200, 250, 300, 400 ja 500 euroa. Luotonantaja lähettää lainanhakijan kotiosoitteeseen laskun, jolla laina ja siihen lisätyt korko-, käsittely- ja toimituskulut maksetaan. Lainan kulut jakaantuvat 28,6% vuosikorkoon sekä toimitus- ja käsittelykuluihin. Lisäksi lainanhakijan puhelinlaskussaan maksettavaksi tulevat hakemiseen liittyvät tekstiviestikulut, 1,90 €/lähetetty viesti. Puhelinoperaattori laskuttaa tekstiviestikulut vaikka lainaa ei myönnettäisi.

14 vrk:n pikalainat:
150 € lainasta peritään korko-, käsittely- ja toimituskuluina 35 euroa, josta korkoa 1,65 euroa. Vuosikorko 675%
200 € lainasta peritään korko-, käsittely- ja toimituskuluina 45 euroa, josta korkoa 2,19 euroa. Vuosikorko 637%
250 € lainasta peritään korko-, käsittely- ja toimituskuluina 55 euroa, josta korkoa 2,74 euroa. Vuosikorko 614%
300 € lainasta peritään korko-, käsittely- ja toimituskuluina 65 euroa, josta korkoa 3,29 euroa. Vuosikorko 598%
400 € lainasta peritään korko-, käsittely- ja toimituskuluina 80 euroa, josta korkoa 4,39 euroa. Vuosikorko 547%
500 € lainasta peritään korko-, käsittely- ja toimituskuluina 100 euroa, josta korkoa 5,48 euroa. Vuosikorko 542%


30 vrk:n pikalainat:
20 € lainasta peritään korko-, käsittely- ja toimituskuluina 12 euroa, josta korkoa 0,47 euroa. Vuosikorko 961%
50 € lainasta peritään korko-, käsittely- ja toimituskuluina 29 euroa, josta korkoa 1,18 euroa. Vuosikorko 799%
100 € lainasta peritään korko-, käsittely- ja toimituskuluina 29 euroa, josta korkoa 2,35 euroa. Vuosikorko 399%
150 € lainasta peritään korko-, käsittely- ja toimituskuluina 45 euroa, josta korkoa 3,53 euroa. Vuosikorko 396%
200 € lainasta peritään korko-, käsittely- ja toimituskuluina 55 euroa, josta korkoa 4,70 euroa. Vuosikorko 358%
250 € lainasta peritään korko-, käsittely- ja toimituskuluina 65 euroa, josta korkoa 5,88 euroa. Vuosikorko 335%
300 € lainasta peritään korko-, käsittely- ja toimituskuluina 75 euroa, josta korkoa 7,05 euroa. Vuosikorko 320%
400 € lainasta peritään korko-, käsittely- ja toimituskuluina 100 euroa, josta korkoa 9,40 euroa. Vuosikorko 316%
500 € lainasta peritään korko-, käsittely- ja toimituskuluina 125 euroa, josta korkoa 11,75 euroa. Vuosikorko 314% 

Laina-aika ja eräpäivä

Laina-aika alkaa siitä päivästä, kun laina on maksettu lainanhakijan pankkitilille ja päättyy eräpäivänä 14 päivän tai 30 päivän kuluttua laina-ajan alkamispäivästä riippuen valitusta laina-ajasta. Viimeistään eräpäivänä lainanhakijan on maksettava lainan takaisin korkoineen ja kuluineen. Mikäli lainanhakija haluaa, hänellä on kuluttajansuojalain mukainen oikeus maksaa laina takaisin ennen eräpäivää ilman lisäkuluja.

Maksun viivästyminen ja perintä

Mikäli lainaa ei kokonaisuudessaan kuluineen ole maksettu takaisin eräpäivään mennessä, asiakas on velvollinen maksamaan viivästyneelle määrälle viivästyskorkoa korkolain mukaisesti eräpäivästä maksupäivään. Viivästyskoron määrä on aina vähintään yhtä suuri, kuin luotosta perittävä korko. Jokaisesta lähetetystä maksuhuomautuksesta veloitetaan 5 €. Maksuhuomautuksen jälkeen velka siirtyy perintätoimiston perittäväksi ja lopullisesti erääntynyt velka peritään oikeusteitse. Kaikista perintätoimista aiheutuneet kulut sekä tuomioistuimen käsittelykulut tulevat lainanhakijan maksettavaksi. Luotonantaja voi siirtää saatavansa kolmannelle osapuolelle milloin tahansa ilman erillistä ilmoitusta. Mr Credit voi ilmoittaa luottotietorekisteriin tiedon maksun laiminlyönnistä, kun masku on viivästynyt vähintään 60 päivää kirjallisessa maksukehotuksessa mainitusta alkuperäisestä eräpäivästä. Tämä maksuhäiriö näkyy julkisesti ja se merkitään ilman oikeudellisia toimenpiteitä. 

Lainan poikkeuksellinen erääntyminen

Luotonantaja huomioi kuluttajansuojalain 7 luvun 16 §:n säännökset maksun viivästymisestä asiakkaasta riippumattomasta syystä.

Peruuttamisoikeus

Lainanhakijalla on oikeus peruuttaa tekemänsä lainasopimus neljäntoista (14) vuorokauden kuluttua sopimuksen syntymisestä tai siitä myöhäisemmästä ajankohdasta jolloin lainanhakija sai kaikki kuluttajansuojalain mukaiset ennakkotiedot. Peruuttamisilmoitus on tehtävä kirjallisesti ja siinä tulee olla vähintään seuraavat tiedot:


Peruuttamisilmoitukset tulee toimittaa luotonantajan osoitteeseen:
Oy MR Capital Ab
Mr Credit, Peruuttamisilmoitus
PL 82, 65100 Vaasa

Peruuttamistapauksissa lainanhakija on velvollinen maksamaan luotonantajalle korvauksena lainan todellisen vuosikoron ajalta, jonka laina on ollut lainanhakijan käytössä.

Lainanhakija sitoutuu palauttamaan viivytyksettä ja viimeistään 30 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen lähettämisestä luotonantajalle lainasopimuksen nojalla saamansa varat. Mikäli lainanhakija ei palauta saamiaan varoja edellä mainitun määräajan kuluessa, peruuttaminen raukeaa. (Esimerkki peruuttamisesta aiheutuvasta korvauksesta: Lainanhakija peruuttaa pikavipin 14 päivän kuluttua sopimuksen tekemisestä ja palauttaa rahat 28 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksesta, todelliseen vuosikorkoon perustuva korvaus yhteensä 60 €. Lainapääomineen takaisin maksetaan 160 €.)

Muut ehdot

Lainanhakija on vastuussa antamiensa tietojen oikeellisuudesta. Virheellisten tietojen aiheutuvasta selvittelytyöstä luotonantajalla on oikeus laskuttaa lainanhakijaa hinnastonsa mukaisesti 50 € / h. Luotonantajalla on oikeus siirtää tähän sopimukseen perustuvat oikeutensa kolmannelle osapuolelle joko kokonaan tai osittain miltä osin tahansa. Lainanhakijan on viipymättä ilmoitettava osoitteen- ja nimenmuutoksensa luotonantajalle. Luotonantaja ei vastaa siitä, että lainanhakija ei voi nostaa tai käyttää lainahakemuksessa ilmoitetulle tilille maksettua lainaa joko tilin käyttöoikeuden, katteen, maksuvälineen tms. puuttumisen tai niihin verrattavan, lainanhakijasta riippuvan tai riippumattoman syyn vuoksi. Pikavippi maksetaan lainanhakijan tilille yksinomaan asiakkaan ilmoittaman tilinumeron perusteella, Suomen pankkiyhdistyksen laatimien Kotimaan maksujenvälityksen yleisten ehtojen mukaisesti. Lainanhakija vastaa siitä, että hakijan henkilökohtainen taloudellinen tilanne sallii tämän lainasopimuksen ehtojen noudattamisen. Nämä lainaehdot ovat voimassa toistaiseksi. Luotonantaja pidättää itsellään oikeuden muuttaa lainaehtoja ilman erillistä ilmoitusta. Muuttuneita ehtoja sovelletaan muutoksen jälkeen myönnettyihin lainoihin.

Vastuu palvelusta

Luotonantaja ei vastaa palvelussa mahdollisesti esiintyvien häiriöiden tai virheiden takia aiheutuvasta välittömästä, välillisestä tai epäsuorasta vahingosta. Luotonantaja ei vastaa mistään viestiliikenteen häiriöistä, viestien viivästymisistä, katoamisista, virheellisistä viesteistä tms. riippumatta siitä, johtuuko häiriö operaattoreista, ruuhkaisesta viestiliikenteestä, sähkökatkoksesta, laiteviasta tms., eikä korvaa häiriöiden aiheuttamia välittömiä, välillisiä tai epäsuoria vahinkoja. Luotonantaja ei myöskään vastaa palveluun liittyvien muiden palveluntarjoajien virheistä tai häiriöistä. Luotonantaja ei vastaa vahingosta, joka aiheutuu ylivoimaisesta esteestä tai vastaavasta syystä ja vaikeuttaa palvelun toimintaa tai sen osaa. Luotonantajalla on oikeus milloin tahansa keskeyttää palvelu ilman erityistä syytä ja ilman erillistä ilmoitusta.

Tietosuoja

Luotonantaja ylläpitää asiakasrekisteriä, jossa olevia tietoja käytetään asiakassuhteen ylläpitämiseen ja hoitoon. Luotonantajalla ja sen kanssa samaan konserniin kuuluvilla yhtiöillä on lisäksi oikeus käsitellä rekisterissä olevia tietoja henkilötietolain mukaisesti perusteltuja käyttötarkoituksia, esim. suoramarkkinointia varten.

Erimielisyyksien ratkaiseminen

Jos tämän lainasuhteen erimielisyyksiä ei voida ratkaista osapuolten välisillä neuvotteluilla, lainanhakija voi saattaa asian käsiteltäväksi kuluttajariitalautakuntaan.

Yhteystiedot:

Kuluttajariitalautakunta
Hämeentie 3, PL 306
00531 Helsinki
puh: 010 366 5200
http://www.kuluttajariita.fi/


Tämän palvelun tuottamiseen sovelletaan Suomen lakia. MR Creditin ennakkotiedot on annettu Suomen lain mukaisesti. Ennakkotiedoissa ja sopimusehdoissa sekä sopimussuhteessa käytetään suomen ja/tai ruotsin kieltä. Tästä sopimuksesta aiheutuneet riita-asiat ratkaistaan Pohjanmaan käräjäoikeudessa (entinen Vaasan käräjäoikeus). Tarkoituksella virheellisten tai toisen henkilön tietojen antaminen on lain vastaista. Luotonantaja käyttää oikeuttaan viedä kaikki vilpin yritykset viranomaisille syyteharkintaa varten.